Den komplette guide til Trangia-ovnen og hvorfor den er perfekt til begyndere

Trangia er en let, kompakt og enkel komfur, der har eksisteret siden 1922. Den er fantastisk til rygsæk, camping og overlevelse, fordi den er nem at bruge og kræver meget lidt brændstof.

Denne guide vil detaljere funktionerne ved Trangia-ovnen, og hvorfor den er perfekt til begyndere. Du finder også tips til, hvordan du vedligeholder din brændeovn, så den kan holde hele livet!

Udforsk de vigtigste dele af Trangia-ovnen

Trangia er en bærbar, let og holdbar komfur til madlavning. Den er lavet af aluminium og kommer med en stålpande. Brændeovnen er designet til at blive brugt sammen med tabletter med fast brændsel eller flydende gas.

Den har et langt håndtag, der giver brugerne mulighed for at holde gryden over bålet uden at blive brændt. Trangiaen kan også bruges som varmekilde til andre formål såsom tørring af tøj eller kogende vand.

Der er tre hoveddele af denne komfur: bunden, topdækslet og panden. Basen er, hvor du placerer din fastbrændselstablet eller flydende gasbeholder for at tænde den op. Topdækslet har en åbning, som du bruger til at justere flammen samt ventilationsåbninger i begge ender, som afgiver varme og røg væk fra din mad, der bliver tilberedt inde i den. Til sidst er der gryden, som hviler oven på din base og holder mad, der tilberedes over åben ild, mens den beskytter den mod direkte kontakt med varmt metal eller

Sådan tilberedes Shish Kebab på Trangia-komfuret

Trangia er en svensk virksomhed, der fremstiller campingudstyr. Det blev etableret i 1891 af Lars Nilsson og er verdens ældste udendørs udstyrsfirma. Virksomheden producerer en bred vifte af komfurer, køkkengrej, telte, rygsække og andet udendørsudstyr.

Trangia komfuret er et letvægts komfur, der kan bruges til madlavning udendørs. Den er designet til at blive brugt med brændstoffer som alkohol eller petroleum, som er let tilgængelige i landdistrikter. Den har to dele: brænderen og grydestøtten. Brænderen er lavet af aluminiumslegering, som reflekterer varmen godt og overfører den jævnt til panderne under den. Grydestøtten har tre ben, der gør den stabil på ujævne overflader og fungerer også som håndtag, når den skal bæres rundt.

Her kan du læse mere om Opbevaringspose til Trangia.

For at tilberede Shish Kebab på en Trangia-komfur skal du først tænde brænderen ved hjælp af en åben ild eller tændvæske (petroleum). Når der er nok varme, skal du placere din

Trangiaer er også gode til jagtture!

Trangias er en bærbar brændeovn, der er enkel og nem at bruge. De er også gode til jagtture, fordi de kan bruges som grill!

Trangia er en svenskfremstillet komfur, der blev opfundet i 1922 af den svenske ingeniør Dr. Uno Cygnaeus. Trangiaen er lavet af stål og kræver ingen grunding eller andre komplicerede forberedelser, før den kan bruges til at lave mad.

3 grunde til, hvorfor jeg elsker min Trangia-brænder

Jeg har brugt min Trangia-brænder i et par år nu, og jeg elsker den. Jeg har brugt den i al slags vejr, lige fra de kolde vinternætter til de varme sommerdage. Det har aldrig svigtet mig. Her er tre grunde til, at jeg elsker min Trangia-brænder:

1) Den er let og kompakt – den er nem at pakke i en rygsæk eller håndbagage.

2) Den er meget holdbar – jeg har brugt min på mange campingture, og den fungerer stadig som ny!

3) Brændstofeffektiviteten – du kan få op til to timers tilberedningstid med kun en dunk brændstof!